Onderhoud van Linoleum vloeren

Linoleum wordt vervaardigd uit geoxideerde lijnolie, harsen vermengd met kurk, vulstoffen en pigmenten; het geheel gekalanderd op een juteweefsel. Na een droogtijd waarin linoleum zijn sterkte krijgt, is het product uiteindelijk gereed.

Voordelen

Linoleum dankt zijn goede reputatie vooral aan zijn onverslijtbaarheid. Het kan minstens twintig jaar mee. Maar linoleum heeft bij interieurarchitecten tevens een goede reputatie vanwege de vele kleurmogelijkheden. Het toepassen van linoleum in een combinatie van meer kleuren is de laatste jaren tot een soort kunstvorm uitgegroeid.

Groot onderhoud

Het onderhoud kan bestaan uit het strippen (het verwijderen van de oude waslaag), maar meestal volstaat het machinaal reinigen van de vloer met een neutraal schoonmaakmiddel. Nadat de vloer gereinigd is, worden er twee lagen was/polymeer aangebracht. Om de vloeren in topconditie te houden, voorzien wij u van een passend onderhoudsadvies.

Reinigingsadvies na groot onderhoud

De beste resultaten worden door ons bereikt wanneer wij het speciaal voor ons ontwikkelde RC Lino Special Care gebruiken. Van groot belang is tevens dat RC Lino Special Care op geen enkele wijze de polymeerwas aantast en dat het geen residu achterlaat. Doffe vlekken behoren daarom tot het verleden.

Periodiek reinigen/opblokken van de vloer

Voor het periodiek reinigen/opblokken van linoleumvloeren maken wij gebruik van de Taski Omniranger. Deze unieke super high-speed éénschijfsmachine met hoge vloerdruk geeft een prima resultaat.
©Vloeronderhoud Benelux